Hond veilig vervoeren in de auto

Hoe je een hond veilig vervoeren kunt

De Saskatoon SPCA wil eigenaren van gezelschapsdieren, met name hondenbezitters, herinneren aan de gevaren van het langdurig in een voertuig achterlaten van uw hond als de temperatuur blijft stijgen “Zelfs op een typische lente- of zomerdag van 20 graden is het buitengewoon gevaarlijk”, zegt Jasmine Hanson, Saskatoon SPCA-communicatiecoördinator. “Veel mensen realiseren zich niet dat honden veel gevoeliger zijn voor zonnesteek dan mensen.

De SPCA zegt dat als u van plan bent om voor langere tijd niet bij uw voertuig te zijn, u uw huisdier voor hun veiligheid het beste thuis kunt laten. Honden rek voor de auto is veilig voor de honden.

In slechts 10 tot 15 minuten kan uw hond ernstige en onomkeerbare hersenschade oplopen.” Vorig jaar kwam er een recordaantal telefoontjes in de SPCA over het achterlaten van huisdieren in voertuigen, zei Hanson. “Vorig jaar belden 194 mensen de (Saskatoon) SPCA en zeiden:” Hé, ik zie een dier achtergelaten in een voertuig “, en in veel van die omstandigheden moesten we ingrijpen.”

Stoelverhoger voor in de auto is handig

SPCA-officieren nemen de temperatuur van de auto op met een temperatuurpistool en beslissen vervolgens hoe verder te gaan om het dier te beschermen. “We kunnen indien nodig inbreken in een voertuig, met hulp van een sleepbedrijf, en we zullen ze medische hulp inroepen als we dat nodig achten. Als we niet denken dat we meteen moeten ingrijpen, zullen we wachten tot u terugkeert uit uw auto, u gaat op zijn minst wat opleiding krijgen en we registreren deze incidenten altijd, ‘zei Hanson. De autostoelverhoger biedt wel  comfort.

‘Er zijn dus gevolgen voor recidivisten. Je zou beschuldigd kunnen worden van verwaarlozing van dieren.